Klokkenjohn

School voor reparatie en restauratie van klokken

Cursussen en Corona

Het Covid-19 of Corona virus heeft ook gevolgen voor het verzorgen van cursussen. Zo kan bijvoorbeeld de 1,5 meter regel vrijwel niet worden gehandhaafd tijdens de cursus. 

Daarom hebben wij besloten om in 2020 geen cursussen te gaan plannen.  Mocht het in 2021 wel weer mogelijk zijn om cursussen te geven dan zullen wij iedere belangstellende dit zo snel mogelijk laten weten.

Klokken repareren

Waar vind je nog een goede klokkenreparateur en is deze dan nog wel betaalbaar? Wil je jouw mooie en waardevolle klok nog wel uit handen geven?

Heb je er wel eens aan gedacht om het zelf te doen?

Met dat doel voor ogen hebben wij twee vierdaagse cursussen ontwikkeld, een beginners- en een vervolgcursus. In de beginnerscursus leer je een klok demonteren, reinigen, weer samenstellen en afstellen. In de vervolgcursus wordt ingegaan op een aantal veel voorkomende klokken, zoals de Friese klok en de Comtoise. Daarnaast leer je zelf een aantal veel voorkomende reparaties uit te voeren. In beide cursussen gaat het om een combinatie van theorie en praktijk. De theorie wordt ondersteund door een zeer toegankelijk cursusboek:

“Klokken repareren, dan kan ik”

Voor bijzonderheden over de klokkencursus voor beginners: zie Beginnerscursus klokken repareren, voor gevorderden: Vervolgcursus klokken repareren.

Voor data: zie Cursus planning

Daarnaast verzorgen wij een draaibankcursus, waarbij je leert om te gaan met een (kleine) draaibank en met behulp van deze machine klokken te repareren.

Voor bijzonderheden over deze cursus zie: Draaibankcursus

Voor data zie: Cursus planning