Draaibankcursus

Bij het repareren van klokken moet regelmatig worden overgegaan tot het vervaardigen van een onderdeel, omdat het kapotte onderdeel niet verkrijgbaar is. De vakman-klokkenmaker gebruikt daarvoor een horlogemakersdraaibank en draait uit de losse hand. Om dit goed onder de knie te krijgen, moet je heel jong beginnen en er dagelijks ermee werken. Helaas zijn de meesten van ons hier te oud voor. Daarom werken wij met een kleine, moderne draaibank. Hierop kan precisiewerk tot op 0,01 mm worden gemaakt. Een veelvoorkomend probleem voor de liefhebber is het kiezen van een draaibank en hoe er mee te werken.

Wij bieden daarom een cursus aan waarbij de draaibank ook geleverd kan worden.

Deze cursus telt 4 lesdagen van half 11 tot 4 uur.

De draaibank biedt niet alleen meer mogelijkheden om klokken te kunnen repareren, maar is ook geschikt voor andere werkzaamheden.

De cursus, inclusief draaibank, omvat het volgende:

  • Complete Proxxon 250 E, basismachine met spanenbak, inclusief draaibeitel, boorkop, verstelbare meervoudige beitelhouder en meedraaiend center.
  • Extra gereedschappen, zoals boren, centerboren en tappen zijn tijdens de cursus verkrijgbaar.
  • De benodigde materialen zijn inclusief. Je kunt de cursus ook volgen met een eigen draaibank, mits van het type Proxxon 230 of 250, of met een leendraaibank die je voor de duur van de cursus ter beschikking wordt gesteld. Aan het einde van de cursus lever je deze draaibank dan weer in. Deze optie kost € 150,00. 
  • Je werkt met jouw draaibank en neemt deze elke avond weer me naar huis.
  • Je werkt geheel onder eigen verantwoordelijkheid. 

Met onderstaande knop kun je je aanmelden voor de draaibankcursus. 

De cursus kost € 300,00, waarvan € 250,00 bij inschrijving moet worden voldaan.